fredag 31 oktober 2014

Halloween-chili

Som sagt är Johans föräldrar på besök och ikväll har vi bjudit hit dem på middag. I tisdags var det 25°C och sol, och det verkar ha varit sommarens sista suck även för oss och nu är det kallare och blåsigt (okej, inget jämfört med rusket och kylan i Göteborg men ändå). Därför bestämde vi oss för att göra ett långkok, en Texas Chili. Vi har gjort den ett par gånger innan och det har varit supersmarrigt varje gång. Den ska stå och puttra några timmar men om man ändå tänkte vara hemma sköter den sig ganska bra själv. Det är värsta halloween-maten också för det är döda djur i den!

Vi brukar äta den som tortillas – inlindat i ett bröd med grönsaker och sås. Döda grönsaker också!


Det är öl i maten och vi dricker samma öl till. Idag blev det en Brooklyn Lager men andra gånger har vi kört på mer lokal öl. Tillbehören blir avocado, tomat, rödlök enligt UnderbaraClaras syster, majs, koriander så klart och crème fraîche (minns fortfarande hur vi satt och väntade på bussen på Orust och Hannah lärde mig stava det för jag minns inte hur många år sedan).

Sen får vi se om det kommer några utklädda barn och knackar på. Vi bor ju högst upp, längst in i ett lägenhetshus men det bor ju några barn här i huset. Kanske. Eventuellt kan svärmor ta sig an barnen och berömma dem för deras fin/söta/läskliga kostymer och ge dem godis. Johan och jag kanske borde öva in skräckskål och sjunga för dem? Synd att vi inte kan sjunga två stämmor var – kören jag saknar er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar