lördag 6 september 2014

Köra Mustang till IKEA

Korta versionen: Vi har kört Mustang till IKEA!


Långa versionen: Vi har fått nycklarna till vår nya lägenhet och åker till en hyrbilsfirma för att hyra en bil. Vi har inte bokat något och när vi kommer till Hertz har de bara SUV:ar kvar. Ingen av oss är särskilt sugna på att köra en så stor bil så vi drar vidare. Vi går till ”Bargain” biluthyrning, som är det nästnärmaste öppna. Det är i princip en sunkig villa med en skylt utanför. Instinkten säger nej nej nej och vi går vidare till ”Budget” biluthyrning. Det är varmt och en bit att gå och vi ångrar lite att vi inte tog den där SUV:n på Hertz. Väl framme ser det bättre ut än ”Bargain", men vi meddelas att nej, tyvärr, vi har inget inne. Ja, utom Mustangen förstås. Vi inser att vi behöver komma i väg till IKEA snart, dessutom drar det lite i ”köra fräck bil”-nerven. Så vi tar den!

Woho! Jag kör till IKEA. Väl framme är det givetvis massor av folk men efter ett besök i restaurangen arbetar vi oss sakta och säkert genom hela varuhuset.




5 timmar senare närmar vi oss hemkörningsdisken med en överlastad kundvagn och tre av de där platta möbelvagnarna. Tack och lov för hemkörning! Nu sitter vi i bilen och väntar på att det ska sluta ösregna så vi kan gå och äta middag. Tur att vi fick med oss lite svenskt godis från IKEA!

2 kommentarer:

  1. Heja heja! Så kul att läsa om första bilutflykten och att ni närmar er att kunna flytta in i lägenheten. Varma kramar
    Solan o Håkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju alltid lite speciellt att köra i ett annat land. Här strösslar de med stopplikt till exempel.

      Radera