söndag 28 september 2014

Ett inlägg om botaniska trädgården

Botaniska trädgården ligger mitt inne i stan och är inte jättestor. Det finns en park utomhus, som var något överblommad så här års, och dessutom gassade solen så vi drog oss snart in mot växthusen. Där var det, trot eller eller, ett behagligare klimat.




I utomhusträdgården såg vi dessutom sådana här läskiga getingliknade insekter med pansar-bak. Jag vet inte vad det är men jag är glad att de var med intresserade av blommorna än av mig.

Växthuset var indelat i flera olika sektorer, med djungel, orkieer, Hawaii, medicinalväxter och så vidare. Djungeldelen var dessutom i två våningar, där den andra våningen var som en balkong runt växthuskupolen. Det fanns dessutom en hiss för de som inte klarar trapporna (pluspoäng i tillgänglighet).

Jag gillar ju kaktusar. Och köttätande växter. De är lite tuffare än de andra.







När vi var där var det ganska mycket folk. Jämfört med den botaniska trädgården i Berlin, som vi var
mycket imponerade av, är den här mycket mindre. Trädgården har ändå sin charm och har intressant information om varför olika växter är utrotninghotade, samt ett litet område ägnat enbart åt Hawaiis växtliv.

En avdelning för barnen, där de kan klämma, känna, gräva, vattna och springa runt gör det hela ganska familjevänligt.

Jag tror att om man går hit under lågsäsong, till exempel en grå tisdag i januari, kan man nog få en fridfull stund mitt i stadsbruset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar