lördag 6 september 2014

Cash is King

Idag får vi nycklarna till lägenheten. Första hyran ska betalas med en så kallad money order, postanvisning på svenska. Det är som en förbetald check. För att få en sådan går man till en butik som har servicen, t.ex. en matbutik eller Western Union-kiosk, ger dem kontanter och får en papperslapp tillbaka, värd beloppet som man betalat. Man skriver sedan på lappen vem det ska till.

Kruxet för oss var just det där med kontanter. Vi ska betala nästan två månadshyror nu (en i deposition) och postanvisningen måste köpas för kontanter. Inte kort. Men bankomaterna har en maxgräns på hur mycket man får ta ut varje dag och vår bank har en gräns för hur mycket vi får ta ut varje fyra-dygnsperiod.

En månadshyra i kontanter.

Så igår sprang vi runt till bankomater för fem olika banker, och tog ut 200-500 USD ur varje med våra tre olika bankkort. Ett tag där trodde vi att vi inte skulle kunna ta ut kontanter för att äta middag också. Men vi fick ut tillräckligt med pengar. Och även om det nog kan bli svårt att ta ut mer kontanter så kan vi alltid betala med kortet så länge det finns pengar på det.

Det ska bli skönt när vi får en fast adress så vi kan få ett bankkonto så vi kan betala med en check istället.

2 kommentarer:

  1. This is amazing!

    Antingen så är de helt utan omvärldsmedvetande. Eller så har de förstått att pengar inte är siffror i en databas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför är inte pengar siffror i en databas? Papperslapparna i sig är ju värda marginellt mer än digitala 1or och 0or. Det handlar endast om förtroende och överenskommelser.

      Radera