söndag 8 mars 2015

Arlington and Alexandria

Matilda är här! Hon kom rätt sent i går kväll och idag kom våren! I den strålande senvinter-solen traskade vi omkring bland monument och gravar på Arlington-kyrkogården. Här får man ligga om man dött i krig eller på annat sätt gjort stora tjänster för nationen. Och det är många som har dött – området är enormt. Det bara fortsätter och fortsätter med oändligt många av de små vita stenfyrkanterna.

Det finns en del monument också, bland annat det här till vänster som är för kustjägarnas insatser. Dessutom såg vi Kennedy-gravarna och den okända soldatens grav. I den okända soldatens grav ligger verkligen kvarlevorna efter okända soldater. En från varje krig utom från Vietnam-kriget för honom har de identifierat.

Vid den okända soldatens grav fanns också en vakt och vi fick se en vaktavlösning! Först gick en typ chef efterföljd av den nya vakten ut på området vid graven. Eller gick är fel ord, mer skred. Deras huvud rörde sig inte i höjdled. Den nye vaktens vapen och övriga utrusning inspekteras noggrant och på ett sådant sätt att vi starkt misstänker att typ chefen är en robot. Stelt var ordet. Det hela var mycket välregisserat.



Sedan tog vi oss till Old Town Alexandria, en lite äldre stadsdel som ligger vid floden en liten bit in i Virginia. I Alexandria finns det mysiga gator kantade med butiker, gallerier och restauranger. Där fanns det först lunch, därefter en titt på floden. Innan vi åkte tillbaka blev det även en glass i solen. Nu är våren här!

2 kommentarer:

  1. Åh! Det var intressant att det faktiskt ligger okända soldater i okända soldatens grav.

    SvaraRadera