torsdag 6 november 2014

Voice of America

Idag åker svärföräldrarna hem. Det har varit några intensiva och roliga dagar av umgänge och utflykter.

I tisdags besökte vi mediekoncernen Voice of America (VoA), vars mål är att sända oberoende nyheter till platser där denna möjlighet är kringskuren eller avskuren av den lokala regimen. De hade en gratis rundtur på ca 45 min som vi gick.

Det var Håkan som initierade besöket men jag tror att vi alla tyckte att det var intressant att höra om hur de jobbar. Jag passade så klart på att fråga om det här med att säga sig vara helt neutral i sin rapportering, det är ett ganska kaxigt påstående. Det kan ju diskuteras huruvida något någonsin kan vara helt neutralt.

En stor del uppnås genom att båda sidorna i olika konflikter nästan alltid finns representerade på VoA eftersom de sänder på så många olika språk, och det som sänds av en station måste även de andra som jobbar i huset kunna acceptera. Det är ett konstant arbete och en konstant diskussion. Det låter bra tycker jag.


Huset som VoA huserar i byggdes på 30-talet och var först ämnat för departementet för välfärd Social Security och har fina, socialrealistiska målningar på väggarna som visar hur det var före departementets instiftande och hur det kommer bli efteråt. Hej propaganda! Jag fotade två av dem som ni kan se här till höger.


2 kommentarer:

  1. Tack för så bra beskrivningar av en del av våra utflykter och upplevelser i DC och framför allt tusen tack för att ni tog så bra hand om oss under besöket hos er! Vi är nu tillbaka i grått novemberväder i Värmland men är fyllda av energi och soliga och roliga minnen.
    Varma kramar från Solan och Håkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själva! Det var roligt att ha er här! kramar

      Radera