söndag 2 november 2014

Möt Discovery och Enola Gay

Nära flygplatsen Dulles, VA utanför D.C. ligger ytterligare ett Air and Space Museum. Det är en gigantisk hangar full av olika flygplan, och en jättestor med rymdfärjan Discovery i mitten och annat rymdfartsrelaterat omkring.

Det var mer en utställning än ett museum, med kortare information om de flesta (om inte alla) av planen. Det var maffigt att se dem alla!


Här kunde vi bland annat se ett japanskt kamikazeplan (bild nedan till höger), planet Enola Gay som släppte atombomben över Hiroshima, världens minsta biplan (bild nedan till vänster), diverse olika krigsflygplan, helikoptrar och andra intressanta, flygkonstruktioner.


Det är svårt att göra rättvisa på bild, men rymdfärjan Discovery var maffig att se! Nedan till höger kan ni också få se den Mobile Quarantine Facility där astronauterna fick vara efter att de besökt månen, så att de inte hade fått med sig någon farlig smitta från rymden.


Man kunde även kika in i den hangaren där de restaurerade plan som skulle in på utställningen i ett senare skede. Fräckt!


Sist vill jag visa ett porslin som fick mig att tänka på vår vän Ulf, som också är flitig kommentator här på bloggen:

2 kommentarer:

  1. Så roligt att det finns ännu ett Air and Space Museum, där man dessutom kan se en av rymdfärjorna på riktigt.

    De där tallrikarna var mycket roligare än de som IKEA har. Skoj!

    Har ni förresten sett några mer ballonger på något av museerna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. På det här var det bara "ballonger i prylar" när det blev mode (porslin, stolsryggar, prytar). På det andra museet är jag osäker. Det fanns så mycket att titta på.

      Radera