lördag 22 november 2014

Lördag i Silver Spring

Idag gick vi bort till Silver Spring centrum för att gå på farmers market. Jag ville göra rödbets- och getostpaj men utbudet av rotsaker är ganska begränsat på vårt snabbköp. Därför köpte vi svindyra, ekologiska och närproducerade rödbetor på marknaden. Sedan fortsatte vi genom centrum ut mot gågatan. Där möts vi av en jättelik procession, ett karnevaltåg, med drillflickor som dansade till en mycket förvrängd jingle-bells, och män i kostymer med bjällror på benen.

Johan och jag tittade misstroget på varandra, tills Johan kom på att han läst om det här – det var Thanksgiving-paraden! Jag får se om jag någonsin får grepp om den här högtiden.



2 kommentarer:

  1. Har verkligen inte heller koll på den högtiden, förutom att det verkar var en stor familjehögtid och att man äter kalkon. Kan ni inte skaffa er någon form av adoptivfamilj där borta som ni kan få vara med och uppleva och lära er om en del av de amerikanska sedvänjorna inifrån, så att säga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska på thanksgiving-middag till en kompis kompis från jobbet till Johan. Han är amerikan, så vi ska pumpa (höhö) honom på all information.

      Radera