fredag 26 december 2014

Chicago som turist

Igår, juldagen, åt vi jullunch med Johans extramormor Carla och några av hennes väninnor på hennes seniorboende. Det var mycket gott! På kvällen var vi bjudna till Carlas cousin once removed, det vill säga hennes kusinbarn, på middag. Det var mycket trevligt (hon är ingenjör).

Här är Carla och Johan på en balkong vid Carlas boende, med utsikt över sjön.

Idag har vi ägnat oss åt turism. Först besökte vi Millenium-parken. Där finns bland annat den kända skulpturen the Bean – Bönan. Den är troligen stans bästa plats för ett självporträtt.



Sedan gick vi på konstmuseet. Det är gigantiskt och hyser konst av många slag, från många delar av världen och från olika tidsåldrar. Det har nyligen utsetts till världens bästa av TripAdvisors användare. Det var bra. Restaurangen också.


Det kändes som att de hade mycket mer information om verken och konstnärerna än många andra museer. Jag gillar speciellt den nutida konsten, men de hade också en mycket fin utställning av en konstnär som jobbar med vävteknik.

På eftermiddagen gick vi en av arkitekturförenings guideade turer. De har många olika men den vi valde handlade om skyskrapornas utveckling: från den första som byggdes till Trump-huset som bara har några år på nacken. Det var mycket intressant.


Hittills tycker vi mycket om Chicago. I morgon blir det svensk-amerikanska museet, svensk-kvarteren Andersson-ville och kanske besökt på en jazzpub!

2 kommentarer:

  1. Hej! Tack för både fina inspirerande bilder och berättelserna. Carla ser verkligen glad ut att ni är där och vilken utsikt från hennes balkong!
    Kram!
    Solan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta sent svar. Det var väldigt roligt att både se Chicago och träffa Carla och hennes vänner och släktingar.

      Radera