fredag 5 december 2014

Gudomlig sushi

Där försvann ett dygn i resa! Igår kväll när vi landade i Tokyo var vi (så klart) jättetrötta, efter den 14 h långa flygresan där vi knappt lyckats sova – då var vi ju inte trötta! Men vi såg till att dra nytta och jetlagen, och klockan halv fem i morse promenerade vi bort till fiskmarknaden. Där var det redan full rulle trots att solen inte skulle upp på ett par timmar än. Så ser vi ett kö, kanske tio meter lång, i ett gathörn. De köar för sushi. När de öppnar? Det vet de inte, men det ska tydligen vara värt det. Vi gör dem sällskap.

Tre timmar senare släpps vi in i värmen – men vilken sushi! Vi är båda överens om att det är det bästa vi någonsin ätit i fiskväg. Speciellt den första biten med tonfisk var en smakorgasm – vi ville inte att den skulle ta slut. De var dessutom jättetrevliga och tackade för att vi väntat så tålmodigt.



Efter denna fantastiska frukost strosade vi bort mot själva fiskmarkanden. Den berömda tonfiskauktionen är stängd för turister så här under högsäsongen, och även i resten av fiskmarknaden måste man tänka på att hålla sig ur vägen – det här en arbetsplats och det gör ont att bli påkörd.

Vi avslutade morgonen med att strosa runt bland stånden och butikerna som såld allt möjligt – mycket fisk, både färsk och torkad, en hel del grönsaker, men också porslin, engångsartiklar, plastmodeller av mat, lagad mat att äta på plats och köksknivar. Det har varit en händelserik morgon och förmiddag. En perfekt start på Tokyo-vistelsen. Nu får det nog bli en liten tupplur innan vi ger oss ut på nästa äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar