tisdag 16 december 2014

Världsarvet med aporna

Vilka dagar vi har haft! Tokyo är en stor stad och trots att jag har gjort så mycket jag har orkat finns det fortfarande massor kvar att se och uppleva. Det är en anledning att komma tillbaka. En annan är att jag gillar Tokyo skarpt.

Eftersom Johan har varit i Tokyo två gånger tidigare ville han gärna göra en lite längre utflykt, så i söndags åkte vi till Nikko, världsarvet. Där finns det flera jättevackra tempel och helgedomar, se bilderna till vänster här nedan. Vi hyrde en audioguide och lärde oss lite om stället på kuppen.

Audioguiden var jättesmart – man fick en inplastad karta och så pekade man med en pekare på det objekt man ville höra om, se bilden nere till höger här ovan.

Det är härifrån den kända bilden med de tre aporna som håller för mun, ögon och öron kommer, se bilden högst upp till höger här ovan). De är en del av en berättelse på sex (sju?) olika paneler, där denna visar att om man varken hör, ser eller talar något falskt eller elakt under sin barn- och ungdom kommer man att bli en god och ärlig människa som vuxen.

Nikko ligger uppe i bergen, 500-700 m över havet och det var kallare än i Tokyo. Även om solen tittade fram emellanåt var det skönt med både mössa och vantar. Vi fick till och med se några små snöflingor singla ner.

Nu sitter jag på flygplatsen på väg hem. Det har varit fantastiska dagar i Tokyo. När vi landar är klockan mindre än när vi flög iväg, och vi får tillbaka den dag som togs ifrån oss på vägen hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar