tisdag 23 juni 2015

Turistturen

När Sören var här gjorde vi också återbesök på några museer, nämligen Naturhistoriska och Air and Space.

Vi gick till Naturhistoriska för att kolla på Hope diamanten, och passade på att ta en sväng på resten av geologiavdelningen också. Vi hann också med insektszoo och naturfotografierna.


På söndagen var det återigen jättevarmt, med strålande sol och över 30 grader. Därför passade det utmärkt att de just den dagen öppnat den nya busslinjen runt mallen, förbi alla monumenten och till de flesta museerna. Varför en sådan inte funnits tidigare är ett mysteirum. De hade i alla fall brutal-AC på, vilket var ganska skönt. Vi åkte till Jefferson, där vi hittade en liten uställning under själva monument. Där finns även en hiss så att man kan komma in i monumenten även om man inte kan gå i trappor. Sedan promenerade vi bort genom Kennedy-monumentet (se bild) och bort mot Martin Luther King.


En liten busstur till och så avslutade vi med Lincon innan vi tog bussen till ett välkylt Air and Space Museum. En dollar för hela turen -- som hittat!

På Air and Space kollade vi speciellt på utställningarna om månlandningarna och den om navigation. Och så klart på Amelia Earhart och Charles Lindberg (ni vet han Anne Morrow Lindberghs make). Jag hittade ett par supersnygga stickade vantar i en monter över Lindberghs utrustning när han flög vid nordpolen som jag ska se om jag kan filura ut hur de är konstruerade!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar