onsdag 15 april 2015

New York, New York!

Första hela dagen i New York börjades med (ja, börja som i efter frukost alltså) med att vi tog tunnelbanan till Brooklyn för att sedan promenera över bron mot Manhattans skyskrapor.
Sedan gick vi till 9/11 memorial. De håller på att bygga upp det nya World Trade Center omkring, och byggnad 1 stod redan på plats. Mycket snyggt alltsammans. Utom möjligtvis själva byggarbetsplatsen, men det har potential.

Vidare rörde vi oss ner mot Wall street och Battery Park. Här hittade vi det svenska caféet FIKA som vi köpte med oss jättegoda lunchmackor ifrån. Dessa inmundigades i Battery Park (som är under ombyggnation, men även detta blir nog bra när det blir klart) med utsikt över hamnen. Och Frihetsgudinnan.Även efter att ha suttit och ätit var vi lite småtrötta i benen och vi hoppade på (gratis)-färjan till Staten Island för att få en bättre kik på berömdheten. Mysigt att åka båt också.


Mätta och med uppvilade fötter fortsatte vi igenom Battery Park och sedan upp till Trinity Church. Men vi krokade snart igen och nu är vi tillbaka på vandrarhemmet för att dricka kaffe och ladda batterierna (även bokstavligt) innan kvällens besök i China Town!

2 kommentarer:

  1. Försöker ni hinna med alla fem boroughs på tre dagar? Det är ju bara två kvar nu. När jag var där i en vecka var vi bara på Manhattan :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Idag blir det bara Manhattan Norra Manhattan närmare bestämt.

      Radera