torsdag 16 april 2015

Resten av New York

FNs högkvarter – nästa gång får jag försöka få gå den guidade turen – och Dag Hammarskölds plats. Vidare mot Rockefeller center via Diamond Districts överdådiga skyltfönster och Time Squares hysteriska reklamskyltar. På Rockefeller center såg vi fin konst och en påskhare av växter. Jag tog en tur i legobutiken också. En sväng in på S:t Pauls Cathedral bland byggställningar och helgon, innan en japansk lunch på den tvättäkta japanska soba-restaurangen Soba Nikko. Det smakade som i Tokyo.



Efter lunchen åkte vi upp i Rockafella center för att kolla på utsikten och försöka ta innovativa foton. Och stå i kö, så klart. Eftermiddagen andra anhalt blev Central Park. Grönskan har inte slagit ut här än, som i Washington, men det är på gång. Damen på lunchrestaurangen sa att det varit kallt här ända fram till den här veckan, så vi hade i alla fall tur med vädret för det har varit toppen.



Dagens sista anhalt (före sängen vill säga) blev ett riktigt trevligt burgarställe. Efter att ha lurat morsan att äta asiatiskt av olika slag ville jag se till att hon fick en ordentligt amerikansk måltid innan hemfärden. Lokalproducerad öl blev det till också. I morgon är det sista timmarna i NY för mig, och i Amerikat för mamma. Frågan är vad vi ska hitta på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar