lördag 2 maj 2015

New York nu igen?!

I förrgår, astidigt på morgonen, åkte jag till NYC igen. Den här gången med Johan och i syftet att träffa kompis Karin. Hon bor normalt i Göteborg så vi passade på att ses när hon var i närheten. Vi bodde en natt i ett yttepyttelitet hotellrum och i går eftermiddag åkte vi hem för att direkt gå och dricka öl med några polare. Så i säng kom vi inte förrän sent. Vi hade det mycket bra.

Så New York den här gången blev en blixtvisit. Ännu blixtigare än förra gången. Någon gång ska vi ta oss tid och gå på alla museer. Den här gången har vi mest främst ätit mat. Bland annat hittade vi en grym indisk restaurang med en väldigt prisvärd lunchbuffé ($14) och speciellt rödbetsbollarna var gudomliga!

Vi hann gå på musikal också – Matilda! Baserad på Roald Dahls bok med samma namn, så klart. Vår brittiska kompis hade varnat oss för att de försökt få skådespelarna, och även barnen, att prata brittisk engelska och lyckats sådär, vilket hon tyckte var mycket irriterande. Som tur var störde det inte så mycket är man inte är modersmålstalare.


Det var en mycket underhållande show med duktiga artister, snygg scenografi och bra historieberättande. Jag vet inte om ni minns från boken, men scenen med flickan som blir svingad i sina flätor och iväg kastad som en slägga av rektorn är med. Nu måste vi snart läsa om Matilda, och på engelska den här gången. Om inte annat för att det är lättare att få tag på här.

Innan hemfärden hade vi någon timme över och tog en promenad på the High Lane Park. Det är en nedlagd, upphöjd järnvägsbana som man istället för att riva har gjort om till gångstråk. Inte precis vad jag skulle kalla park kanske, men en mysig promenad bland höghusen fast utan risk att bli påkörd. Många bänkar att vila fötterna på.

Dagen idag inleddes med att sova till 11. Nu är klockan ett och jag har dricker kaffe. Jag fortsätter nog i det här tempot idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar