tisdag 19 maj 2015

Nu är det jul igen

Ursäkta uppehållet. Blogg-spirationen har sinat, trots att jag faktiskt har gjort saker. Jag ska försöka blogga ikapp lite om vad jag hittade på när Ingrid och Kasper var här förra veckan. Först ut blir besöket på julgransprydnadsbutiken i Alexandria (nej, vi åkte inte dit enbart för den här knäppknasiga inrättningen).

I Alexandria, en lite äldre stadsbebyggelse söder om Washington (men fortfarande inom metro-nätverket) finns the Christmas Attic. Den beskrivs oftast som eklektisk, och det stämmer ganska bra. De säljer julpynt, företrädelsevis sånt som man hänger i granen, så kallade Christmas Ornaments. Amerikanerna älskar sina julgranar och det är väldigt vanligt att man gör en gran med ett nytt tema varje år – t.ex. fåglar, musikinstrument, hjärtan eller någon färg. Och då kan ju en sådan här butik komma väl till pass.


Bara det att vi säger julgranskulor säger kanske något om hur lyckligt ovetande vi svenskar är om den här industrin. Men på the Christmas Attic har de verkligen allt man kan tänka sig, och inte tänka sig. Själv diggade jag den havsmonster-inspirerade bläckfisken och robotarna. Söta, eller hur? Medan andra kanske vill ha en piprökande tomte eller något golf-inspirerat.

1 kommentar:

  1. Hjälp! Det är på tok för mycket och inte jul eller är det?
    MammaAnna

    SvaraRadera