lördag 9 maj 2015

En genväg till Europa


Idag har det varit öppet hus på en massa EU-ambassader (de andra hade förra lördagen). Trots storslagna planer lyckades vi "bara" besöka tre stycken – Slovakien, Österrike och Storbritannien. Långa köer, stekande sol och att vi försökte manövrera en grupp på elva personer som skulle samsas och gå åt samma håll bidrog till det låga tempot – men trevligt hade vi! 

På Österrikiska ambassaden hade de en demonstration om hur man gör apfelstrudel. Bland annat bakar man ut sin deg väldigt, väldigt tunt – nästan som ett lakan.

På den Slovakiska ambassaden hade de en man som spelade på ett folkmusik-instrument som var nästan lika långt som honom själv, som en ihålig trästam och det lät lite som en jättelik blockflöjt. Det hade varit väldigt roligt om vi hade orkat vänta på den belgiska ambassaden men kön var flera timmar lång! Det gick rykten om att de bjöd på belgisk öl och det kan ju i så fall förklara saken.

Britterna hade i alla fall lyckats väldigt bra med visning av huset (bilden nere till vänster), rosenträdgården, folkdansare (bilden uppe till vänster) och give-aways som fejt-tatueringar med brittiska flaggan och solglasögon (bilden uppe till höger). Inne i residenset fanns en jättesnygg Andy Warhol-målning av drottning Elizabeth II (ovanför öppna spisen i bilden nere till vänster). Och jag träffade Doktorn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar