söndag 30 augusti 2015

Roadtrip

Idag har vi varit på road trip till Delaware! Syftet med resan var att hämta upp vår vän och Johans extra-mormor Carla som varit på bröllop i södra Maryland, men vi passade på att åka en extrasväng till havet först. Bad i Atlanten, vågmaskinen var på och gissningsvis 24°C i vattnet.


När vi klätt på oss och var påväg därifrån såg vi delfinfenor sticka upp ur vattnet en bit ut. Det var mest som gråa, trekantiga fläckar på havet, men för mig som aldrig sett vilda delfiner var det häftigt. Till lunch åt jag fisktacos och Johan fick soft-shell crab, det vill säga krabba som precis skiftat skal och vars skal därför inte hårdnat än.

På vägen hem, efter att vi plockat upp Carla, körde vi förbi ett litet lokalt mejeri som sålde hemgjord glass. Självklart stannade vi på ett sådant här ställe. Vi det här laget hade våra mobilbatterier dött eftersom vi använder dem som GPS så det blev inga bilder, men glassarna var stora och goda och med DC-mått oförskämt billiga.

Nu har vi landat in hemma, Johan är iväg och återlämnar hyrbilen och vi har bestämt att vi inte orkar gå ut för middag utan beställer hem. Dumplings blir det.

På det hela taget en mycket bra söndag.

1 kommentar:

  1. Så trevligt att läsa om den lyckade utflykten! Ser fram emot att höra mera om mötet med Carla. Ha det fint i värmen. Här börjar det bli svalare och lite mörkare på kvällen ....
    Kram

    SvaraRadera