onsdag 8 juli 2015

San Francisco – var det någon som sa bro?

Under vår första dag av två i San Francisco gick vi längs piren, kollade på sjölejonet (det brukar vara många men de är på parningsresa så här års), hyrde cyklar och cyklade över Golden Gate-bron.

Först hade vi tänkt att ta färjan till andra sidan och äta lunch för att sedan kunna cykla in mot stan och på så sätt få skylinen som utsikt. Cykeluthyraren avrådde dock från detta, då det skulle medföra en fruktansvärd uppförsbacke som start på turen. Vi lydde hans råd, och styrde kosan mot brofästet. Det var en fin om än något blåsig stund. Väl framme i Sausalito hittade vi ett lunchställe vid havet där vi åt en härlig fisk- och skaldjursgryta. Det var skönt att tvätta händerna och vid det här laget var vi väldigt hungriga.


Så småningom började vi titta på när färjan kunde gå tillbaka. Det var rätt gott om tid så vi passade på att göra ett besök vid den stora modellen – en inomhusmodell i skala av hela buktområdet. Den byggdes upp för forskning men är numera öppen för allmänheten. Hela bukten är rätt grund med ett medeldjup på 6 m. Vi noterade dock att precis vid Golden Gate-bron är det rejält mycket djupare. Där ser man.


En lagom stund innan färjan skulle gå trampade vi ditåt. Väl där är en enorm samling människor, med och utan cyklar, köandes till biljettautomater och gud vet vad. Jag frågar en kille om hur man gör för att åka med och får till svar något som för en lite småtrött mig låter som en uppgift från ett äventyrs-dataspel, i stil med Monkey Island. Johan och jag tittar uppgivet på varandra och bestämmer oss sedan för att bara cykla tillbaka istället. Orka stå i kö (jag hatar att vänta).


Så motion fick vi den dagen också. Väl tillbaka över bron i San Francisco cyklar vi mot cykeluthyrningen men på vägen ligger en strand. Jag är jättevarm men hade otaktiskt nog varken med mig badkläder eller handduk. Men bada ska jag. Iförd trosor och linne plumsar jag i. Åter är jag typ den enda som badar. Upp igen, torka sig lite med strumporna, ta på sig bh och knäppa koftan hela vägen upp i skydd från min kappa som Johan får hålla upp. Trosorna är blöta, men det får gå. Jag knyter Johans tröja om midjan. Det var skönt att bada! Vi kör tillbaka med cyklarna och tar sedan en av de berömda kabelspårvagnarna hem.

På kvällen blev det öl och burgare på den lokala hipsterpuben. Vi var rätt möra då. Men riktigt god öl fick vi i alla fall. Det blev en härlig dag och vi somnade gott (som stockar).

1 kommentar: