fredag 10 juli 2015

San Fracisco – resten.

På den andra dagen i San Francisco så besökte vi en stor katedral som låg bara ett kvarter uppförsbacke från där vi bodde.


Vi besökte även den stora fina botaniska trädgården som ligger i Golden Gate park. Vi konstaterade att vi vet extremt lite om växter med tanke på hur mycket vi uppskattar att besöka botaniska trädgårdar.

Sen shoppade vi loss på vad som kan vara en av de bästa boklådorna i världen – en skön blandning av gammalt och nytt och personliga omdömen från personalen på handskrivna lappar vid flera av böckerna. Trevlig personal också som hjälpte oss att välja två böcker var.


Vi gick en sväng tillbaka in i Golden Gate Park för att se resten. Det fanns ett fejkat vattenfall, fjärilar och en damm med sköldpaddor. Men det fanns mer att se, så vi åkte vidare mot Lombard Street, kanske världens slingrigaste väg. Kvällen spenderades i Chinatown med middag och drink.

Hur vi bodde? Vi hyrde ett rum via airbnb. Hon som hade lägenheten var inte hemma så vi delade den enbart med hennes urgulliga och jättekeliga katt. Hundra gånger bättre än hotell även om det var rätt stor risk för kattnappning där ett tag. Tack San Francisco för de här gången! Nästa gång vi behöver lite mer backträning kommer vi tillbaka!


2 kommentarer: