söndag 29 november 2015

Minisemester

Thanksgiving betyder inte bara kalkon och stor rea, utan framför allt fyra dagar sammanhängande ledigt från jobbet. Vi ville passa på att åka någonstans men eftersom så många passar på att åka och besöka släkt och familj är flygbiljetter jättedyra. Så pass att flyga till Florida, som jag först hade på förslag, skulle kosta nästan lika mycket som att flyga till Sverige. Johan tittade då på hur långt man skulle kunna komma med bil och hittade – Hatteras! Det är en liten sandö vid North Carolinas kust. Det är den är den långa smala ön på bilden till höger.

Det tar ungefär 7 h att köra dit från DC. De har hav och stränder och färsk fisk. Vi har tagit långa promenader på stranden, tittat på havet, åkt färja till nästa ö (Ocracoke), badat – fast bara på inlandssidan eftersom det var för mycket vågor på atlantsidan – ätit god mat och bara slappat. Det har varit väldigt sköna dagar.


Det fanns flera konstnärer på ön, framför allt keramiker och vi köpte med oss en fin skål så vi kan byta ut fruktskålen från IKEA som vi haft tills nu. De hade även "face mugs", alltså koppar med knasiga ansikten på, som tydligen är typiska för regionen. Mycket trevligare än det mesta annat "Black Friday"-handlande.

Nu är vi i alla fall hemma igen, vi har ätit middag, tvättat och kollat på sista avsnittet av Bron. Det blir tidig sänggång ikväll – det är utmattande att ha semester.

4 kommentarer:

  1. Så härligt det verkar! Öar är alltid intressanta :)

    SvaraRadera
  2. En riktigt fin tur kan jag förstå. Tack för fina bilder och berättelser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du läser och kommenterar.

      Radera