tisdag 2 februari 2016

Återtagande av det försakade

Var det någon som sa försakta?

Jaja, ny månad nya tag. Kort recap:

- Vi var i Sverige hela julen. Och nyår. Och lite till. Totalt tre veckor där vi umgicks med släkt och vänner i en understundom intensiv kakafoni. Det var roligt då, och skönt att komma hem till sin egen säng.

- För drygt en vecka sedan var det snökaos. Det snöade i ca 36 timmar och vi fick ungefär 70 cm snö. Allt var inställt och vi passade på att kolla teveserier, sticka, leka i snön och allmän "jobba hemifrån". Det var tre dagar plus helgen som vi inte kunde gå till jobbet. Nu är det massa plusgrader och varmt och det är bara högar kvar. Men fint var det, i typ två dagar och då passade vi på att njuta!


- Nu i helgen var första repet med orkestern. Johan spelade med dem förra våren och nu skulle de spela Schuberts Ofullbordade bland annat, så då är vi med båda två. Kul att damma av fiolen igen. Jag fick, efter önskemål, spela andrafiol. Andraviolinister är helt enkelt lite skönare människor än förstaviolinister. Överlag alltså.


- I söndags besökte vi museet för asiatisk konst. Det var sista dagen att se utställningen med den japanske konstnären Tawaraya Sōtatsu.
De visade hans konst, och de efterföljare som hade inspirerats av hans stil. De beskrev även olika tekniker som han arbetat med, med bläck kombinerat med färg för att få fram vissa effekter. Han samarbetade även med en poet och tillsammans gjorde typ vykort med dikter på. Jättefina. Tyvärr fanns ingen översättning.

De visade även bilder där Sōtatsu målat helt vanliga saker som barn och hundvalpar men med en otydligare stil. Det var för att visa på den, inom buddismen vanliga tankegången, att värden är förgänlig, otillförltlig och inte som den ser ut. Väldigt intressant. Vi insåg även att de hade ett museum för afrikansk konst precis intill som vi missat. Det får bli en annan helg.

- Igår var vi på konsert med det brittiska rockbandet Muse. Vad gör man inte för att piffa upp februari? Det var en spektakulär, fräck show som man kan vänta sig. Mycket bra.

- Idag är första repet med min kör för terminen. Det skulle varit förra veckan men snö, se punkt 2. Kören har 40-årsjubileum och ska framföra verk av fyra kompositörer under 40, det vill säga som är yngre än kören. En hel del nyskrivet om jag förstår det rätt. Bland annat ska vi jobba med den norske kompositören Ola Gjeilo. Yay!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar